Pazar, Ağustos 05, 2007

Yeni Araclar: Imified, Twitter, RTM ve Launchy

4 orjinal araçla uğraşıyorum şimdi: Imified, Twitter, RTM (remember the milk) ve Launchy. Çok faydalı ve kullanışlı araçlar.

Launchy: windowsda herhangi bir programı veya dosyayı çok hızlı bir şekilde açmayı sağlıyor. Normalde başlat menüsünden, menüler arasından veya klasörler içinden dosyaları açmak yerine, daha pratik bir yol sunuyor. Alt-Escape, sonra açacağınız dosyanın ismini yazmaya başlıyorsunuz, hemen dosya çıkıyor ve açıyorsunuz.
Imified: Bugün ne işlerim var? Bu hafta neler yapmam gerekiyor? Bu gibi işlerinizi takip etmek için, hemen hemen hiç ek yük oluşturmayan bir araç. Google Talk, MSN gibi bir araçla kullanıyorsunuz. Tıpkı bir arkadaş gibi, konuşuyorsunuz. Mesela ekle diyorsunuz, sonra işinizin ismini yazıyorsunuz. İş kaydoluyor. Size zamanı geldiğinde hatırlatma yapıyor.
RTM: RTM de imified gibi işlerinizi takip etmek için bir araç. Daha karmaşık ve güçlü bir araç.
Twitter: Bu çok farklı ve ilk bakışta tam lüzumsuz bir araç olarak gözüküyor. Fakat bu aracın çok güzel bir yönü var, diğer pek çok aracı birbiriyle entegre etme özelliği. Mesela bununla RTM ve Launchy'yi birbirine entegre edip, RTM'e yeni işleri, doğrudan Launchy üzerinden ekleyebilirsiniz. Bunun en önemli faydası, çok hızlı, hemen hemen hiçbir yere tıklamadan etmeden, işlerinizi takip edebilmeniz. Twitter'ın bir başka özelliği de mikro bloglama. Yani sadece 140 harfe sığacak şekilde mesajlarınızı yazabildiğiniz bir blog ortamı sunuyor. Faydalı olur mu, bilemem...
Twitter'ın bu araçlarla entegre bir şekilde nasıl kullanılacağını anlatan bir yazı için: Take Launchy beyond application launching

Hiç yorum yok: