Cuma, Şubat 10, 2006

En Iyi Yazilim Firmalari

En beğendiğim yazılım firmaları şunlar:

  1. Google - Herkesin favorisi. Arama motorlarında yaptığı devrimi diğer alanlarda da (gmail, google maps vs.) devam ettirdi.
  2. JetBrains - Küçük bir Çek firması olmasına rağmen, IBM, Sun, Oracle, Borland gibi büyük firmaların top koşturduğu Java IDE pazarında ciddi bir pazar payı elde etti. NetBeans ve Eclipse gibi bedava IDE'lerle rekabet ediyor ve tüm Java IDE'lerine teknoloji konusunda öncülük ediyor. Refactoring desteğini ilk defa geniş ölçüde sağlayan IDE.
  3. Opera - Küçücük (4 MB) bir yazılımda, çok sayıda özelliği sığdırdı. En çok özelliğe sahip browser olmasına rağmen, çok kullanışlı ve basit bir uygulama.
  4. Thoughtworks - Çok sayıda popüler open-source kütüphaneyi geliştiren yazılımcıların bulunduğu firma. Martin Fowler gibi yazılım mühendisliğinin pek çok duayeni bu firmada.

2 yorum:

Sadettin POLAT dedi ki...

oracle da cok degisik bir firma bana gore. dogruda olsa yanlista olsa insanlarin "oracle uzerine tanimam" demelerini saglamak kolay bir is olmasa gerek. bu durum yazilimin kalitesinden ziyade sirket politikasiyla da alakali galiba...

afsina dedi ki...

JEtbrains +1